Summering av året 2018

Vi börjar se slutet på 2018. Ett år som har varit hektiskt för oss alla på Racoon, men ack så kul.

Vi har påbörjat en satsning på en ny marknad för oss, Australien. En marknad som inte bara är enorm för våra produkter och lösningar, utan en marknad som eftersökt våra lösningar under en längre tid. Tajmingen kunde knappast varit bättre.

Nästa stora ögonblick var besöket av statsminister Stefan Löfven. Hans genuina intresse för våra luftfilter, hur det startade och hur vi jobbar idag var kul att se. Även Stefans förvåning kring vår vattenrening, som erbjuder lösningar ingen annan i världen har. Besöket var min personliga höjdpunkt och något som sätter fingret på det jag försökt uppnå under de 26 år jag utvecklat produkterna till det unika de är idag.

Apropå vattenrening så är det på rull igen. Vi har nyligen skeppat ut ett nytt aggregat under dotterbolaget SwedisH2O. Här finns många spännande planer. Australien och Kanada vet vi vill ha vår lösning, men vi hinner bara det vi hinner. Men håll ut, uppdateringar kommer under 2019.

Försäljningen fortsätter stadigt uppåt. Vi märker att luftkvalité, att inte andas in farliga partiklar eller gaser tas på större allvar, inte bara av arbetsgivare, utan också av dess personal som i vissa fall vägrat arbeta om inte våra filter sitter i maskinen. De är rädda om sina lungor. Det om nåt kallar jag gott betyg.

Vi har fått en ny bolagsstyrelserepresentant, Ole Kristian Skauan, produktchef på Nasta AS. Med sin erfarenhet i branschen och de kontakter han har så kommer han hjälpa Racoon att ta ytterligare steg. Jag har ett mångårigt samarbetat med Ole Kristian, så långt att jag nu betraktar honom som en god vän. Att han tackade ja känner jag mig väldigt glad över.

En ny VD som efterträder mig har också kommit in. Min son, Kristoffer har snart gjort ett år på Racoon. Ett år som verkligen fyllts till bredden med aktiviteter. Det är inte lätt att komma in som VD i en sådan nischad bransch och i ett litet företag. Men jag är helt övertygad om att fortsättningen är väldigt ljus och Kristoffer kommer tillföra dimensioner vi inte haft tidigare i Racoon. Det visade han inte minst under alla möten och presentationer han höll i Australien.

Vi har även firat 20 år. Tänk vad som hänt sedan starten 1998. Vilken resa. Men det kommer jag sammanfatta någon annan gång. Nu vill jag snegla lite framåt.
Jag vill halvt avslöja att under 2019 kommer minst en ny produkt att lanseras. En produkt vi jobbat med under året. En produkt som kommer att hjälpa människor än mer. Med lite tur så kommer även ytterligare en produkt. Men det är endast om vi hinner.

Jag vill tacka för alla samarbeten som varit under 2018. Alla kunder och intresserade. Nu siktar vi på 2019 som för vår del kommer bli ett väldigt spännande år. Jag passar på att redan nu önska er en god jul och ett gott nytt år.

Med vänlig hälsning,

Olle Sydlén
Racoon Miljöfilter AB

Rulla till toppen