Australien – vår nästa marknad

Nyligen hemkommen efter två veckor i Australien så är Olle och Kristoffer övertygade om att nästa stora marknad för våra produkter är landet på andra sidan klotet.
– Vi har gjort efterforskningar på den australiensiska gruvmarknaden under ett år för att i förväg skapa oss en bild om hur våra filter placerar sig på marknaden i Australien. Men att gensvaret skulle bli så här stort under vårt besök, det är mer än vi vågat drömma om, säger Olle.

Tiden i Australien var fullspäckad med möten, både med gruvbolag, maskintillverkare och potentiella samarbetspartners för att diskutera produkter och få förståelse om vilken modell Racoon behöver inför en eventuell lansering.
– Vi åkte dit med ett öppet sinne. Vi har inte bestämt oss för hur vi ska ta oss an marknaden ännu, utan det är något vi ska utvärdera nu när vi vet hur intresset ser ut. Australien är en så oerhört mycket större marknad än till exempel den i Norden, så här kan vi behöva hitta olika modeller. Men det gör det ännu mer spännande, säger Kristoffer.

Förutom möten deltog Racoon även på Swedish Mining Initiative i Perth, en konferens för aktörer inom gruvindustrin. Förutom att hålla en pitch om produkterna för de 200 deltagarna så ställde de också ut material och produkter i en monter.
– En lyckad dag som ledde till att flera extra möten fick bokas in under veckan. Här märkte vi också styrkan i vår produkt, när de börjar fråga om andra användningsområden. Men fokus är fortfarande på gruvindustrin, avslutar Olle.

Fakta: Gruvindustrin i Australien
Gruvindustrin i Australien, med sina cirka 400 aktiva gruvor, är en av världens största med en omsättning på 1 300 miljarder svenska kronor.

Rulla till toppen