Racoon framtidssäkrar med ny VD

Den 1 januari 2018 välkomnade vi Kristoffer Sydlén till Racoon Miljöfilter. Kristoffer kommer gå under upplärning och mentorskap av Olle Sydlén, för att successivt fasas in som bolagets nya VD. Läs Kristoffers korta presentation.

Det är ingen tvekan om att det är en spännande tid för Racoon framöver. Bland annat tar vi klivet in i Australien, för att sedan kika på marknaden i Chile och Kanada. Det känns både roligt och utmanande.

Racoon fyller även 20 i år. Tittar vi bakåt så har Racoon verkligen befäst sin position på marknaden, något vi är stolta över. Men vi tänker inte nöja oss där. Vi kommer att fortsätta vår utveckling så att vi tillsammans med er uppnår nya fantastiska resultat. De kommande 20 åren kommer bli minst lika händelserika som de vi firar av nu.

Olle Sydlén, min far, finns kvar i Racoon även framöver och kommer att fungera som min praktiserande mentor under det här året. Över tid kommer Olle att fokusera mer på utveckling. Att jag även har två syskon i Racoon, Charlotta och Victor, gör detta än mer roligt.

Som ny i företaget kommer jag inte bara se till att vi fortsätter leverera på samma professionella sätt som Racoon alltid gjort, något som blivit Racoons kännetecken. Jag vill också testa nya grepp och se över vad som går att förbättra samt utveckla, små som stora saker, allt för att ta Racoon ytterligare steg framåt. Det kanske inte alltid är sådant du märker, men som ändå har betydelse för produkterna och vår service. Med den duktiga och hängivna personalen som arbetar här, är jag övertygad om att vi även fortsättningsvis kommer göra stora framsteg.

Som tidigare ombudsman på IF Metalls huvudkontor i Stockholm under nästan åtta år har jag alltid haft industrin nära mig. Det har gett mig både kunskap och ett bra kontaktnät. Innan det arbetade jag själv inom industrin. Det är en kombination som kommer att vara nyttig i min nya roll som VD för Racoon.

TIDIGARE ARBETE:
Ombudsman, IF Metall, Stockholm 2011-2017
CD, En Vän Kommuniktion AB, Stockholm 2010-2017
Accredited Engineer, GE Healthcare, Umeå 2005-2009
Verkstadsarbetare, Amersham Biosciences, Umeå 2004-2004
Konsult, Adecco, Umeå 2003-2003

UTBILDNINGAR:
Kommunikation nya medier, Medieinstitutet, Stockholm 2009-2011
Naturvetenskapliga programmet, Jenningsskolan, Robertsfors 1998-2001

ÖVRIGT:
Frilansfotograf sporten, Västerbottens Folkblad, Umeå 2009-2010
Hemside- & medieansvarig, Racoon Miljöfilter AB, Robertsfors 1999-2017
Hemside- &medieansvarig, Racoon Racing, Robertsfors 2007-2015

Rulla till toppen

Racoon Miljöfilter AB utvecklar ett hållbart miljöfilter!