Vi stärker styrelsen och adderar ytterligare stöd

Nu adderar vi ytterligare en person till styrelsen som vi är övertygad om kommer att både utveckla och stärka vår position på marknaden. Vi välkomnar Urban Holmlund, Urban Holmlund Konsult AB till styrelsen.

Från vänster: Advokat Magnus Lindblom, Advokatbyrån Kaiding. Ole Kristian Skauan, Nasta AS och Urban Holmlund, Urban Holmlund Konsult AB.

Från vänster: Advokat Magnus Lindblom, Advokatbyrån Kaiding. Ole Kristian Skauan, Nasta AS och Urban Holmlund, Urban Holmlund Konsult AB.

Urban har en lång erfarenhet från gruvindustrin med flertalet projekt åt bland annat Rio Tinto, Epiroc och Sandvik. Urban var också VD åt Bergteamet AB under åren 2016-2018 och vände röda siffror till gröna. Vi tror Urban med sin kunskap, erfarenhet och goda kontakter kommer kunna ge oss den inblick vi behöver för att växa några steg under de kommande åren.

Dessutom kommer advokat Magnus Lindblom vid Advokatbyrån Kaiding stödja oss i frågor rörande avtal, affärsöverenskommelser och andra juridiska frågor. För oss känns det tryggt att ha Magnus som en resurs framöver.

Sedan tidigare sitter Ole Kristian Skauan, produktchef på Nasta/Hitachi i Norge i vår styrelse och har med en mångårig erfarenhet från entreprenadbranschen både kunskap om maskiner och ett brett globalt nätverk. Vårt samarbete med Ole Kristian sträcker sig många år tillbaka sedan Ole Kristians tid på Hesselberg Maskin AS.

 

Racoon Miljöfilter AB | Bolagsstyrelse

 

Olle Sydlén, Racoon Miljöfilter AB:

 • Ägare och grundare av Racoon Miljöfilter AB

 

Urban Holmlund, Urban Holmlund Konsult AB:

 • CEO, Bergteamet AB
 • Produktions- och Inköpsansvarig Atlas Copco/Rio Tinto TBS Project
 • Platschef, Wipro Infrastructure Engineering AB
 • VP Eftermarknad Globalt, Intervect AB (Alimak-HEK)
 • Eftermarknadschef Globalt, Alimak AB
 • Inköpschef Kone Hissar AB

Utbildningar:

 • Ingenjör Elkraft
 • Maskin och Bygg
 • Executive Edge vid London Business School

 

Ole Kristian Skauan, Nasta AS

 • Hesselberg Maskin AS, Produktchef försäljningsavdelningen
 • Hesselberg Maskin AS, Teknisk chef
 • Det Norske Veritas, Senior Surveyor for Ships in Operation
 • AS Sigurd Hesselberg Maskin, Service engineer
 • Scandinavian Airlines System, Flygsystemsmekaniker

 

Utbildningar:

 • Oslo universitet, Studentassistent
 • Flygteknikskvadron, Rygge, specialist flygplanssystem/lärling flygplansmekaniker
 • Norsk industrivakt, stationär vakt och receptionist för Saga Petroleum
 • Rekryterarskola för kavalleriet, officerare, NK och truppchef

 

Resurs i juridiska frågor

Advokat Magnus Lindblom, Advokatbyrån Kaiding:

 • Jur kand 1995
 • Gullesjö Advokatbyrå 1995
 • Ackordscentralen Norrland 1996-2009
 • Advokatbyrån Kaiding 2009-
 • Ledamot i Sveriges advokatsamfund 2011-
 • Delägare i Advokatbyrån Kaiding 2012-

Historisk miljöskandal saneras med Racoons hjälp

BT Kemi i Teckomatorp är känt som Sveriges största miljöskandal. Nu slutsaneras det och för att skydda maskinoperatörerna så används våra luftfilter. Maskinkanalen besökte området och pratade säkerhet vilket resulterade i en film som du kan se här.

Maskinkanalen besöker BT Kemis slutsanering.

Maskinia tillhandahåller våra filter till Case och Doosan

Nu kan alla som äger en entreprenadmaskin av märket Case eller Doosan vända sig direkt till generalagenten Maskinia för att få tag i Racoons hyttfilter.

Ett nytt bättre filter

Det är galet men sant. Vi har lyckats förbättra våra filter så de tar upp hela 20 procent mer gas än nuvarande version.

Olle Sydlén med mikrovågsugnen som startade det hela.

Vi är hjälpen i extrema arbetsmiljöer

Du ser våra filter i maskiner i många olika arbetsmiljöer. Från arbetsmiljöer som är ganska lättsamma till extrema, farliga områden. Vi finns överallt där skyddet är prio ett för föraren.

Två varianter av färdiga filter monterade i ram.

En miljörapport ger dig rätt filter

Flera är de som vill ha eller ska använda våra filter som undrar varför vi frågar efter en miljörapport, ett dokument som berättar vad som finns i omgivningen och i backen. Svaret är enkelt – du får rätt filter på en gång.

Skriver dokument, miljörapport

Nu är vi igång i Australien

Hurra! Äntligen är vi igång på den australiensiska marknaden. Tillsammans med det Perth-baserade företaget Equipment Placement kommer våra filter att introduceras på den australiensiska gruvmarknaden.

Gruva Australien

Om senaste tiden och månadens företag

I måndags (2/12) publicerade North Sweden Cleantech både en nyhet om oss på sin hemsida och att vi är månadens företag. Himla roligt tycker vi.

Semesterstängt och minskad bemanning under sommaren

Mellan den 15–19 juli har vi på Racoon stängt för semester. Vi har även minskad bemanning under hela sommaren, mellan den 24 juni till och med den 12 augusti, vilket kan ha viss påverkan på orderhantering och leverans.

Prästkragar

Stefan Löfven lyfter Racoon under sitt tal på första maj

I dag (1 maj) höll Stefan Löfven, Sveriges statsminister och Socialdemokraternas partiordförande sitt förstamajtal i Umeå. Under temat arbetsmiljö så berättar han om sitt besök hos oss, hur våra filter kom till och att de räddar liv.

Stefan Löfven, Sveriges statsminister och Olle Sydlén, VD och grundare av Racoon Miljöfilter AB.

North Sweden Cleantech – Miljöfilter från Västerbotten söker sig till Australiens gruvor

Genom sitt deltagande i GreenHouse Cleaner Growth har företaget Racoon Miljöfilter fått hjälp att träffa intressenter, partners och att presenterat sina produkter för potentiella samarbetspartners i Australien.

Olle och Kristoffer pratar om våra filter med två besökare på Swedish Mining Initiative i Perth.

Summering av året 2018

Vi börjar se slutet på 2018. Ett år som har varit hektiskt för oss alla på Racoon, men ack så kul. Vi har påbörjat en satsning på en ny marknad för oss, Australien. En marknad som inte bara är enorm för våra produkter och lösningar, utan en marknad som eftersökt våra lösningar under en längre tid. Tajmingen kunde knappast varit bättre.

Stefan Löfven, Sveriges statsminister och Olle Sydlén, VD och grundare av Racoon Miljöfilter AB.

En krona per sålt filter till Lungcancerföreningen

Under december månad skänker vi en krona per sålt filter till Lungcancerföreningen för deras arbete med att stötta och hjälpa alla som på något sätt drabbats av lungcancer.

Vi hälsar Ole Kristian Skauan välkommen till bolagsstyrelsen

Ole Kristian Skauan, produktchef på Nasta AS, har en mångårig erfarenhet i branschen. Ole Kristians samarbete med Racoon sträcker sig många år tillbaka sedan Ole Kristians tid på Hesselberg Maskin AS.

Ole Kristian Skauan

Australien – vår nästa marknad

– Vi har gjort efterforskningar på den australiensiska gruvmarknaden under ett år för att i förväg försöka få en bild hur våra filter placerar sig på marknaden i Australien. Men att gensvaret skulle bli så här stort under vårt besök, det är mer än vi vågat drömma om, säger Olle.

Olle och Kristoffer pratar om våra filter med två besökare på Swedish Mining Initiative i Perth.

Hipp hipp hurra! Vi fyller 20 år

– Minst lika mycket som hänt under de här 20 åren finns planerat för den närmsta tiden. Jag ser med stor spänning fram emot de kommande 20 åren och den utveckling Racoon kommer ha, säger Olle Sydlén, ägare av Racoon Miljöfilter.

Grattis! Vi firar 20 år.

Racoon framtidssäkrar med ny VD

Den 1 januari 2018 välkomnade vi Kristoffer Sydlén till Racoon Miljöfilter. Kristoffer kommer gå under upplärning och mentorskap av Olle Sydlén, för att successivt fasas in som bolagets nya VD. I presentationsbladet kan du läsa om Kristoffers tankar och en kort historik.

Kristoffer Sydlén, ny VD för Racoon Miljöfilter AB.

Stor artikel om vår rening av kvicksilver i Norge

Under 2017 hjälpte vi att utrusta maskinerna åt AF Decom när kvicksilverdeponin på norska Herøya skulle saneras. Den 2 500 kvadratmeter stora deponin bestod av rivningsmassor, betong­rester och avfallsmassor och var förorenad med åtta ton kvicksilver från bland annat en klorfabrik.

Tidningen Entreprenadaktuellt har skrivit en artikel kvicksilversaneringen i Norge.

Sveriges statsminister imponerad

Statsminister Stefan Löfven var mäkta imponerad av Olle Sydléns historia, om hur idén om ett luftfilter gått från just en idé, testning med familjens mikrovågsugn i garaget, till fullskalig produktion för att nu vara världsledande på marknaden och ensam tillverkare att använda sig av mikrovågsteknik.

Stefan Löfven, Sveriges statsminister och Olle Sydlén, VD och grundare av Racoon Miljöfilter AB.

Nu sitter certifikaten på rätt plats

Då har vi äntligen ramat in och satt upp certifikaten ISO 9001:2015 samt ISO 14001:2015 på väggen. Det är givetvis viktigt både för oss och er att vi fortsätter leverera när det kommer till kvalitet och miljö. Det är certifikaten ett bevis på. Att det dessutom blir en snygg inredningsdetalj på fabriken är också ett plus.

Våra ISO-certifikat är äntligen upp på väggen

Söker du broschyrer, manualer och dokument? Visa material