Racoon framtidssäkrar med ny VD

Den 1 januari 2018 välkomnade vi Kristoffer Sydlén till Racoon Miljöfilter. Kristoffer kommer gå under upplärning och mentorskap av Olle Sydlén, för att successivt fasas in som bolagets nya VD. Läs Kristoffers korta presentation. 

Kristoffer Sydlén, ny VD för Racoon Miljöfilter AB.

Kristoffer Sydlén – Racoon Miljöfilter AB

 

Det är ingen tvekan om att det är en spännande tid för Racoon framöver. Bland annat tar vi klivet in i Australien, för att sedan kika på marknaden i Chile och Kanada. Det känns både roligt och utmanande.

Racoon fyller även 20 i år. Tittar vi bakåt så har Racoon verkligen befäst sin position på marknaden, något vi är stolta över. Men vi tänker inte nöja oss där. Vi kommer att fortsätta vår utveckling så att vi till-
sammans med er uppnår nya fantastiska resultat. De kommande 20 åren kommer bli minst lika händelserika som de vi firar av nu.

Olle Sydlén, min far, finns kvar i Racoon även framöver och kommer att fungera som min praktiserande mentor under det här året. Över tid kommer Olle att fokusera mer på utveckling. Att jag även har två syskon i Racoon, Charlotta och Victor, gör detta än mer roligt.

Som ny i företaget kommer jag inte bara se till att vi fortsätter leverera på samma pro-
fessionella sätt som Racoon alltid gjort, något som blivit Racoons kännetecken. Jag vill också testa nya grepp och se över vad som går att förbättra samt utveckla, små som stora saker, allt för att ta Racoon ytterligare steg framåt. Det kanske inte alltid är sådant du märker, men som ändå har betydelse för produkterna och vår service. Med den duktiga och hängivna personalen som arbetar här, är jag övertygad om att vi även fortsättningsvis kommer göra stora framsteg.

Som tidigare ombudsman på IF Metalls huvudkontor i Stockholm under nästan åtta år har jag alltid haft industrin nära mig. Det har gett mig både kunskap och ett bra kontaktnät. Innan det arbetade jag själv inom industrin. Det är en kombination som kommer att vara nyttig i min nya roll som VD för Racoon.


TIDIGARE ARBETE:
Ombudsman, IF Metall, Stockholm 2011-2017
CD, En Vän Kommuniktion AB, Stockholm 2010-2017
Accredited Engineer, GE Healthcare, Umeå 2005-2009
Verkstadsarbetare, Amersham Biosciences, Umeå 2004-2004
Konsult, Adecco, Umeå 2003-2003

UTBILDNINGAR:
Kommunikation nya medier, Medieinstitutet, Stockholm 2009-2011
Naturvetenskapliga programmet, Jenningsskolan, Robertsfors 1998-2001

ÖVRIGT:
Frilansfotograf sporten, Västerbottens Folkblad, Umeå 2009-2010
Hemside- & medieansvarig, Racoon Miljöfilter AB, Robertsfors 1999-2017
Hemside- &medieansvarig, Racoon Racing, Robertsfors 2007-2015

Minskad bemanning under jul- och nyårshelgen

Vi kommer att vara på plats för att ta emot och skicka beställningar under jul-och nyårshelgerna förutom de dagar som är röda, då håller vi stängt.

Historisk miljöskandal saneras med Racoons hjälp

BT Kemi i Teckomatorp är känt som Sveriges största miljöskandal. Nu slutsaneras det och för att skydda maskinoperatörerna så används våra luftfilter. Maskinkanalen besökte området och pratade säkerhet vilket resulterade i en film som du kan se här.

Maskinkanalen besöker BT Kemis slutsanering.

Maskinia tillhandahåller våra filter till Case och Doosan

Nu kan alla som äger en entreprenadmaskin av märket Case eller Doosan vända sig direkt till generalagenten Maskinia för att få tag i Racoons hyttfilter.

Ett nytt bättre filter

Det är galet men sant. Vi har lyckats förbättra våra filter så de tar upp hela 20 procent mer gas än nuvarande version.

Olle Sydlén med mikrovågsugnen som startade det hela.

Vi är hjälpen i extrema arbetsmiljöer

Du ser våra filter i maskiner i många olika arbetsmiljöer. Från arbetsmiljöer som är ganska lättsamma till extrema, farliga områden. Vi finns överallt där skyddet är prio ett för föraren.

Två varianter av färdiga filter monterade i ram.

En miljörapport ger dig rätt filter

Flera är de som vill ha eller ska använda våra filter som undrar varför vi frågar efter en miljörapport, ett dokument som berättar vad som finns i omgivningen och i backen. Svaret är enkelt – du får rätt filter på en gång.

Skriver dokument, miljörapport

Nu är vi igång i Australien

Hurra! Äntligen är vi igång på den australiensiska marknaden. Tillsammans med det Perth-baserade företaget Equipment Placement kommer våra filter att introduceras på den australiensiska gruvmarknaden.

Gruva Australien

Om senaste tiden och månadens företag

I måndags (2/12) publicerade North Sweden Cleantech både en nyhet om oss på sin hemsida och att vi är månadens företag. Himla roligt tycker vi.

Semesterstängt och minskad bemanning under sommaren

Mellan den 15–19 juli har vi på Racoon stängt för semester. Vi har även minskad bemanning under hela sommaren, mellan den 24 juni till och med den 12 augusti, vilket kan ha viss påverkan på orderhantering och leverans.

Prästkragar

Stefan Löfven lyfter Racoon under sitt tal på första maj

I dag (1 maj) höll Stefan Löfven, Sveriges statsminister och Socialdemokraternas partiordförande sitt förstamajtal i Umeå. Under temat arbetsmiljö så berättar han om sitt besök hos oss, hur våra filter kom till och att de räddar liv.

Stefan Löfven, Sveriges statsminister och Olle Sydlén, VD och grundare av Racoon Miljöfilter AB.

North Sweden Cleantech – Miljöfilter från Västerbotten söker sig till Australiens gruvor

Genom sitt deltagande i GreenHouse Cleaner Growth har företaget Racoon Miljöfilter fått hjälp att träffa intressenter, partners och att presenterat sina produkter för potentiella samarbetspartners i Australien.

Olle och Kristoffer pratar om våra filter med två besökare på Swedish Mining Initiative i Perth.

Summering av året 2018

Vi börjar se slutet på 2018. Ett år som har varit hektiskt för oss alla på Racoon, men ack så kul. Vi har påbörjat en satsning på en ny marknad för oss, Australien. En marknad som inte bara är enorm för våra produkter och lösningar, utan en marknad som eftersökt våra lösningar under en längre tid. Tajmingen kunde knappast varit bättre.

Stefan Löfven, Sveriges statsminister och Olle Sydlén, VD och grundare av Racoon Miljöfilter AB.

En krona per sålt filter till Lungcancerföreningen

Under december månad skänker vi en krona per sålt filter till Lungcancerföreningen för deras arbete med att stötta och hjälpa alla som på något sätt drabbats av lungcancer.

Vi hälsar Ole Kristian Skauan välkommen till bolagsstyrelsen

Ole Kristian Skauan, produktchef på Nasta AS, har en mångårig erfarenhet i branschen. Ole Kristians samarbete med Racoon sträcker sig många år tillbaka sedan Ole Kristians tid på Hesselberg Maskin AS.

Ole Kristian Skauan

Australien – vår nästa marknad

– Vi har gjort efterforskningar på den australiensiska gruvmarknaden under ett år för att i förväg försöka få en bild hur våra filter placerar sig på marknaden i Australien. Men att gensvaret skulle bli så här stort under vårt besök, det är mer än vi vågat drömma om, säger Olle.

Olle och Kristoffer pratar om våra filter med två besökare på Swedish Mining Initiative i Perth.

Hipp hipp hurra! Vi fyller 20 år

– Minst lika mycket som hänt under de här 20 åren finns planerat för den närmsta tiden. Jag ser med stor spänning fram emot de kommande 20 åren och den utveckling Racoon kommer ha, säger Olle Sydlén, ägare av Racoon Miljöfilter.

Grattis! Vi firar 20 år.

Stor artikel om vår rening av kvicksilver i Norge

Under 2017 hjälpte vi att utrusta maskinerna åt AF Decom när kvicksilverdeponin på norska Herøya skulle saneras. Den 2 500 kvadratmeter stora deponin bestod av rivningsmassor, betong­rester och avfallsmassor och var förorenad med åtta ton kvicksilver från bland annat en klorfabrik.

Tidningen Entreprenadaktuellt har skrivit en artikel kvicksilversaneringen i Norge.

Sveriges statsminister imponerad

Statsminister Stefan Löfven var mäkta imponerad av Olle Sydléns historia, om hur idén om ett luftfilter gått från just en idé, testning med familjens mikrovågsugn i garaget, till fullskalig produktion för att nu vara världsledande på marknaden och ensam tillverkare att använda sig av mikrovågsteknik.

Stefan Löfven, Sveriges statsminister och Olle Sydlén, VD och grundare av Racoon Miljöfilter AB.

Nu sitter certifikaten på rätt plats

Då har vi äntligen ramat in och satt upp certifikaten ISO 9001:2015 samt ISO 14001:2015 på väggen. Det är givetvis viktigt både för oss och er att vi fortsätter leverera när det kommer till kvalitet och miljö. Det är certifikaten ett bevis på. Att det dessutom blir en snygg inredningsdetalj på fabriken är också ett plus.

Våra ISO-certifikat är äntligen upp på väggen

Söker du broschyrer, manualer och dokument? Visa material