Vi renar luften du andas

Var säker från både partiklar och gaser med ett enda filter. En unik filterkombination som ger oöverträffad prestanda, anpassat efter just dina behov.

Det enda filtret du behöver till din maskin eller ventilation.

Glöm allt vad traditionella luftfilter heter. Våra unika filter levererar den överlägset bästa prestandan i världen. Kvarts, Asbest, avgaser, Bly, Ammonik, Radon, Kvicksilver mm, inga ämnen är för svåra för våra luftfilter.

Tack vare en patenterad unik teknisk konstruktion kan våra egenutvecklade filter fånga upp de mycket små och farliga partiklarna, gaserna, sporerna samt bakterierna som finns i din miljö, innan du drar ned det i lungorna.

Vi gör filter till Volvo, Caterpillar, Komatsu, Sandvik, Hitachi, John Deere, Hyundai, Case, Doosan, Gremo, Liebherr, Massey Ferguson, Atlas Copco, Fendt, Ford, Toyota, Mercedes Benz, Jama, JCB, Ljungby, Scania, Valmet, Rottne, Bell och många fler.

Vår affärsidé

”Tack vare en patenterad teknisk konstruktion erbjuder våra filter en renare arbetsmiljö. Vi renar luften du andas.”

Racoon Miljöfilter AB – världsledande på filterteknik

Ett företag i Robertsfors som är världsledande på filterteknik – kan det vara möjligt?

Med över 20 års utveckling av vår filterteknik så är vi nu redo att visa världen hur mycket bättre våra luftfilter är gentemot konkurrenterna. Kontakta oss så får du höra mer om hur du kan vara med om något banbrytande inom hälsa och säkerhet. Vi ser med spänning fram emot de kommande 20 åren.

Vi stärker styrelsen och adderar ytterligare stöd

Nu adderar vi ytterligare en person till styrelsen som vi är övertygad om kommer att både utveckla och stärka vår position på marknaden. Vi välkomnar Urban Holmlund, Urban Holmlund Konsult AB till styrelsen.

Dessutom kommer advokat Magnus Lindblom vid Advokatbyrån Kaiding stödja oss i frågor rörande avtal, affärsöverenskommelser och andra juridiska frågor.

Från vänster: Advokat Magnus Lindblom, Advokatbyrån Kaiding. Ole Kristian Skauan, Nasta AS och Urban Holmlund, Urban Holmlund Konsult AB.

Historisk miljöskandal saneras med Racoons hjälp

BT Kemi i Teckomatorp är känt som Sveriges största miljöskandal. Nu slutsaneras det och för att skydda maskinoperatörerna så används våra luftfilter. Maskinkanalen besökte området och pratade säkerhet vilket resulterade i en film som du kan se här.

Maskinkanalen besöker BT Kemis slutsanering.

Maskinia tillhandahåller våra filter till Case och Doosan

Nu kan alla som äger en entreprenadmaskin av märket Case eller Doosan vända sig direkt till generalagenten Maskinia för att få tag i Racoons hyttfilter.

Fler Nyheter

En pionjär inom luftfilterteknik

Maskiner i gruvmiljö

Det började med en idé och en mikrovågsugn. Det slutade med en tillverkningsprocess och en teknik för luftrening som är världsledande. Vi på Racoon Miljöfilter AB tänker fortsätta pressa på utvecklingen av ren luft så att alla kan vara säkra i sin miljö. Vi på Racoon Miljöfilter AB anser att ren luft ska vara en självklarhet.

Racoon Miljöfilter AB strävar alltid efter att leverera den produkt som just er verksamhet kräver och kompromissar aldrig när det handlar om kvalité. Med vår brinnande passion och en hög teknisk kunskap inom luftrening kan vi tillverka och utveckla filterapplikationer efter dina önskemål. Vi skräddarsyr dina luftfilter.

I dagsläget riktar sig vår tillverkning av filter främst till fordon och maskiner, men börjar även att användas inom andra områden så som ventilation för byggnader, rum och vallabodar.

Några av våra vanligaste verksamhetsområden:

  • Gruvindustri
  • Skogsindustri
  • Avfalls- och återvinningsindustri
  • Kemisk och teknisk industri
  • Försvarsindustri

Våra filter används till störst del för att rena luften åt maskinförare som kör i mycket krävande och farliga miljöer där hytten och filtreringen är dess enda skydd. Där är det ofta livsviktigt att inte luften som finns utanför hytten kommer in i hytten.

Står du inför andra utmaningar och behöver hjälp med filtreringen av luft? Naturligtvis kan vi hjälpa dig. Tveka inte att kontakta oss så hittar vi rätt lösningar för dig.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ha senaste nytt om Racoon Miljöfilter AB och viktiga händelser i branschen? Det får du med vårt nyhetsbrev som kommer ett par gånger per år.

Söker du broschyrer, manualer och dokument? Visa material