Racoon Miljöfilter AB

Vi renar luften du andas.

Säkerhet

Vårt mål är att alla ska kunna arbeta i en miljö fri från farliga partiklar och gaser.

Ekonomi

Vår unika 2-i-1 filterkombination ger dig en enkel och ekonomisk lösning.

Hållbarhet

Skräddarsydda filter i alla olika storlekar och dimensioner, anpassade efter din miljö.

Se Våra produkter

LUFTFILTER

Skydda dig mot både partiklar och gaser i ett och samma filter, en unik filterkombination i en klass för sig. 

GIVARE

Vår givare säger till när filtret nått sin maxkapacitet och bör bytas ut. Den perfekta hjälpredan för en säker arbetsmiljö.

AGGREGAT

Saknar din maskin rätt övertryck och skydd? Vi har aggregat med fläkt och de filter du behöver till din arbetsmiljö.

Om oss på Racoon Miljöfilter AB

Racoon Miljöfilter AB är ett familjeägt företag baserat i Robertsfors, norr om Umeå. Med över 20 års erfarenhet har de specialiserat sig på att rena luften från partiklar, bakterier, sporer och gaser. Genom högkvalitativa luftreningslösningar strävar de efter att skapa en renare och hälsosammare miljö för sina kunder.

Stefan Racoon 700x394 1
heavy duty front end loader moving marble 2021 08 29 01 21 15 utc scaled
heavy machinery in quarry 2022 03 08 00 06 37 utc scaled
maskin close up 700x394 1

En pionjär inom luftfilterteknik

Det började med en idé och en mikrovågsugn. Det slutade med en tillverkningsprocess och en teknik för luftrening som är världsledande. Vi på Racoon Miljöfilter AB tänker fortsätta pressa på utvecklingen av ren luft så att alla kan vara säkra i sin miljö. Vi på Racoon Miljöfilter AB anser att ren luft ska vara en självklarhet.

Racoon Miljöfilter AB strävar alltid efter att leverera den produkt som just er verksamhet kräver och kompromissar aldrig när det handlar om kvalité. Med vår brinnande passion och en hög teknisk kunskap inom luftrening kan vi tillverka och utveckla filterapplikationer efter dina önskemål. Vi skräddarsyr dina luftfilter.

I dagsläget riktar sig vår tillverkning av filter främst till fordon och maskiner, men börjar även att användas inom andra områden så som ventilation för byggnader, rum och vallabodar.

Några av våra vanligaste verksamhetsområden:

  • Gruvindustri
  • Skogsindustri
  • Avfalls- och återvinningsindustri
  • Kemisk och teknisk industri
  • Försvarsindustri

Våra filter används till störst del för att rena luften åt maskinförare som kör i mycket krävande och farliga miljöer där hytten och filtreringen är dess enda skydd. Där är det ofta livsviktigt att inte luften som finns utanför hytten kommer in i hytten.

Står du inför andra utmaningar och behöver hjälp med filtreringen av luft? Naturligtvis kan vi hjälpa dig. Tveka inte att kontakta oss så hittar vi rätt lösningar för dig.

Rulla till toppen

Racoon Miljöfilter AB utvecklar ett hållbart miljöfilter!