Australien – vår nästa marknad

Nyligen hemkommen efter två veckor i Australien så är Olle och Kristoffer övertygade om att nästa stora marknad för våra produkter är landet på andra sidan klotet.
– Vi har gjort efterforskningar på den australiensiska gruvmarknaden under ett år för att i förväg skapa oss en bild om hur våra filter placerar sig på marknaden i Australien. Men att gensvaret skulle bli så här stort under vårt besök, det är mer än vi vågat drömma om, säger Olle.

Olle och Kristoffer pratar om våra filter med två besökare på Swedish Mining Initiative i Perth.

Tiden i Australien var fullspäckad med möten, både med gruvbolag, maskintillverkare och potentiella samarbetspartners för att diskutera produkter och få förståelse om vilken modell Racoon behöver inför en eventuell lansering.
– Vi åkte dit med ett öppet sinne. Vi har inte bestämt oss för hur vi ska ta oss an marknaden ännu, utan det är något vi ska utvärdera nu när vi vet hur intresset ser ut. Australien är en så oerhört mycket större marknad än till exempel den i Norden, så här kan vi behöva hitta olika modeller. Men det gör det ännu mer spännande, säger Kristoffer.

Förutom möten deltog Racoon även på Swedish Mining Initiative i Perth, en konferens för aktörer inom gruvindustrin. Förutom att hålla en pitch om produkterna för de 200 deltagarna så ställde de också ut material och produkter i en monter.
– En lyckad dag som ledde till att flera extra möten fick bokas in under veckan. Här märkte vi också styrkan i vår produkt, när de börjar fråga om andra användningsområden. Men fokus är fortfarande på gruvindustrin, avslutar Olle.

Fakta: Gruvindustrin i Australien
Gruvindustrin i Australien, med sina cirka 400 aktiva gruvor, är en av världens största med en omsättning på 1 300 miljarder svenska kronor.

Summering av året 2018

Vi börjar se slutet på 2018. Ett år som har varit hektiskt för oss alla på Racoon, men ack så kul. Vi har påbörjat en satsning på en ny marknad för oss, Australien. En marknad som inte bara är enorm för våra produkter och lösningar, utan en marknad som eftersökt våra lösningar under en längre tid. Tajmingen kunde knappast varit bättre.

Stefan Löfven, Sveriges statsminister och Olle Sydlén, VD och grundare av Racoon Miljöfilter AB.

En krona per sålt filter till Lungcancerföreningen

Under december månad skänker vi en krona per sålt filter till Lungcancerföreningen för deras arbete med att stötta och hjälpa alla som på något sätt drabbats av lungcancer.

Minskad bemanning under jul- och nyårshelgen

Vi kommer att vara på plats för att ta emot och skicka beställningar under jul-och nyårshelgerna förutom de dagar som är röda, då håller vi stängt. Däremot har vi minskad bemanning vilket kan ha viss påverkan på orderhantering och leverans.

Vi hälsar Ole Kristian Skauan välkommen till bolagsstyrelsen

Ole Kristian Skauan, produktchef på Nasta AS, har en mångårig erfarenhet i branschen. Ole Kristians samarbete med Racoon sträcker sig många år tillbaka sedan Ole Kristians tid på Hesselberg Maskin AS.

Ole Kristian Skauan

Hipp hipp hurra! Vi fyller 20 år

– Minst lika mycket som hänt under de här 20 åren finns planerat för den närmsta tiden. Jag ser med stor spänning fram emot de kommande 20 åren och den utveckling Racoon kommer ha, säger Olle Sydlén, ägare av Racoon Miljöfilter.

Grattis! Vi firar 20 år.

Sveriges statsminister imponerad

Statsminister Stefan Löfven var mäkta imponerad av Olle Sydléns historia, om hur idén om ett luftfilter gått från just en idé, testning med familjens mikrovågsugn i garaget, till fullskalig produktion för att nu vara världsledande på marknaden och ensam tillverkare att använda sig av mikrovågsteknik.

Stefan Löfven, Sveriges statsminister och Olle Sydlén, VD och grundare av Racoon Miljöfilter AB.

Stor artikel om vår rening av kvicksilver i Norge

Under 2017 hjälpte vi att utrusta maskinerna åt AF Decom när kvicksilverdeponin på norska Herøya skulle saneras. Den 2 500 kvadratmeter stora deponin bestod av rivningsmassor, betong­rester och avfallsmassor och var förorenad med åtta ton kvicksilver från bland annat en klorfabrik.

Tidningen Entreprenadaktuellt har skrivit en artikel kvicksilversaneringen i Norge.

Semesterstängt och minskad bemanning under sommaren

Mellan den 16–20 juli har vi på Racoon stängt för semester. Vi har även minskad bemanning under hela sommaren, mellan den 25 juni till och med den 10 augusti, vilket kan ha viss påverkan på orderhantering och leverans.

Prästkragar

Nu sitter certifikaten på rätt plats

Då har vi äntligen ramat in och satt upp certifikaten ISO 9001:2015 samt ISO 14001:2015 på väggen. Det är givetvis viktigt både för oss och er att vi fortsätter leverera när det kommer till kvalitet och miljö. Det är certifikaten ett bevis på. Att det dessutom blir en snygg inredningsdetalj på fabriken är också ett plus.

Våra ISO-certifikat är äntligen upp på väggen

Racoon framtidssäkrar med ny VD

Den 1 januari 2018 välkomnade vi Kristoffer Sydlén till Racoon Miljöfilter. Kristoffer kommer gå under upplärning och mentorskap av Olle Sydlén, för att successivt fasas in som bolagets nya VD. I presentationsbladet kan du läsa om Kristoffers tankar och en kort historik.

Kristoffer Sydlén, ny VD för Racoon Miljöfilter AB.

Söker du broschyrer, manualer och dokument? Visa material